Летни коктеили и свежи плодове
Пресните плодове през лятото са идеално допълнение към летните коктейли. Не се ограничавайте в рецепти и писани закони. Винаги можете да експериментирате в зависимост от вашия вкус и настроение. Но все пак има няколко правила, които трябва да се спазват.
В основата на всеки летен коктейл е натрошеният лед. Когато смесвате съставките за коктейла, течността трябва само леко да се подава над леда. Ако предпочитате по – тръпчивия вкус, не използвайте ликьори.
Ето няколко предложения, как можете да комбинирате най – вкусните летни плодове с алкохолния вкус в истински празник за душата и тялото.
Пъпеши
Пъпешите вървят добре с текила, водка, всякакъв вид ром. Дръжте далеч ликьорите с вкус на кафе, какао и ирландски крем.
Опитайте:
400 гр. Пъпеш
1/2 зелен лимон (лайм)
170 гр.текила
30 гр."Трипъл сек"
1 с.л.захар
Нарежете пъпеша, като отстраните семената. Разбийте в блендер до течно състояние. Добавете останалите продукти. Покрийте с лед и разбийте до хомогенност. Добавете захар на вкус. Сервирайте в чаши за маргарита.
Портокали
Опитайте портокалов фреш с водка и сок от червени боровинки. Наистина свежо!!
Безкостилкови плодове (боровинки, ягоди, малини и др.)
Най – добрият избор тук е ром, водка, текила, Амарето, Крем Касис.
Защо не:
2 топки ванилов сладолед
30 гр.Амарето
шепа дребни плодове
Разбийте добре съставките и украсете със сметана от спрей.
Череши
Шепа пресни череши, 50 грама бърбън и малка топка сладолед – една невероятна комбинация.
Банани
Всякакъв вид ром върви идеално с този плод.
Ето как:
30 гр.лек ром
20 гр. сок от зелен лимон
30 гр.бананов ликьор
1/4 банан, нарязан на кръгчета
1 ч.л.захар или мед малко сметана
В блендер, изсипете 1/2 ч.чаша натрошен лед. Добавете рома, сока от лимон, банановия ликьор, захар и сметана. Разбъркайте добре до хомогенност. Сервира се в охладени чаши за шампанско.
Праскови
Прасковите и сметаната са добра компания за плодови ликьори като Амарето. Пробвайте с бренди, водка и ром, но този път без сметана.
Белини
1 бутилка шампанско
1/2 ч.чаша вода
1/4 ч.чаша лимонов сок
200 – 300 гр. зрели праскови
2 ч.л.захар
Направете прасковите на пюре и смесете с шампанското.
Не забравяйте да експериментирате!
източник: http://rusestyle.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар