Къде да пътуваме през януари !

Водопадът Ниагара е мястото, където се провежда Зимния фестивал на светлините. Парковете на Ниагара, широкия булевард до водопада се украсяват с близо 2 млн. светлини. Там можете да видите любимите си герои от Дисни и различни приказки и детски филми. Цветовете на светлините обагрят и самия водопад. Периодът, в който можете да се насладите на цветната феерия на Ниагара започва на 7 ноември и продължава до 4 януари, и се провежда ежегодно. Всичко това се предоставя на хората безплатно, но разбира се не се отказват дарения. Допълнителните дейности около фестивала варират от музика на живо до благотворителни надбягвания.

Дата: От 7 ноември до 4 януари.

Начало: Светлините се пускат след здрач.


Harder Potschete - Швейцария


Harder Potschete - Швейцария

На 2-ри януари младите хора в град Интерлакен (Швейцария) за да отбележат настъпването на новата година организират парада Harder Potschete. Това е парад, на който хората слагат дървени маски на планински духове, акомпанирани от звуците на барабани, претворени в швейцарска народна музика. Партито продължава през цялата нощ, като се минава през градските площади и ресторанти. Harder Potschete започва от търговския площад Интерлакен. Достъпът до парада е безплатен, но ако искате да се включите ще трябва да се постараете доста.

Дата: 2 януари

Повече информация можете да намерите тук.


Светлинното шоу на катедралата Амиен - Франция


Светлинното шоу на катедралата Амиен - Франция

По време на периода около Коледа (от 1 декември до 1 януари), в шедьовъра на готическата архитектура – катедралата Нотр Дам д'Амиен се организира невероятно светлинно шоу – магическа вечер на сенки, светлини и музика. Шоуто продължава 45 минути, като постепенно се осветяват скулптурите по западната фасада на катедралата. Нотр Дам д'Амиен е разположена центъра на град Амиен, регион Пикарди, Франция. Светлинното шоу на катедралата Амиен е безплатно и може да отиде всеки, който има желание.

Дата: От 1 декември до 1 януари

Начало на шоуто: 19ч.

Адрес: Place Notre-Dame 8000, Amien, France

Повече информация можете да намерите тук.


Музикален карнавал в Кейп Таун - Южна Африка


Музикален карнавал в Кейп Таун - Южна Африка

Музикалният карнавал на Кейп Таун е най – големият и помпозен празник, който се организира по случай настъпването на новата година. Той включва невероятни изпълнения на хиляди костюмирани музиканти, свирещи на банджо. Интересни са и рисунките, които си правят самите музиканти за да изглеждат по – атрактивни. Обикновено карнавалът се провежда на стадиона Атлоун. Музикалният карнавал на Кейп Таун се провежда в периода от 1 януари до 5 януари.

Дата: От 1 януари до 5 януари.

Адрес: Klipfontein Road, Athlone 7460

Повече информация можете да намерите тук.


Състезания с шейни - Германия


Състезания с шейни - Германия

Състезанието с шейни е баварски начин за забава. То включва отбори от по четири човека, които се качват на древни селски шейни, и се спускат по ледените склонове на градчето Гармиш – Партенкирхен. Това е забележителен спектакъл. Отвсякъде се чуват смеха и крясъците на „шофьорите“ на шейните, и хората, които се забавляват. Разбира се има и падания, но те все пак са в мекия и пухкав сняг.

Дата: 6 януари

Повече информация можете да видите тук.


Маратон в Дубай


Маратон в Дубай

Маратонът в Дубай включва обиколка на града, включваща минаване покрай основните забележителности на града. Маратонът започва в 7ч. Сутринта, 10 - километровата обиколка започва в 10:30ч, а 4 – километровата обиколка е в 11:30ч. Началото и краят на обиколките е световния търговски център. Събитието е безплатно за наблюдателите. Провежда се през януари.

Дата: Януари

Адрес: PO Box 57176, Dubai, UAE
Повече информация можете да видите тук.


Фигури в бяло - Австрия


Фигури в бяло - Австрия

Всяка година в курорта Ишгл международни артисти създават невероятни скулптури от сняг. Скулпторите се канят 5 дена по – рано за да могат да се подготвят. Фигурите се изработват в планината Силврета. Това събитие се провежда от 11 до 15 януари.

Дата: От 11 януари до 15 януари


Хвърляне на кръста на Йорданов ден - навсякъде в България


Хвърляне на кръста на Йорданов ден - навсякъде в България

Според легендата на Богоявление или Йорданов ден според библейската легенда е покръстен Исус Христос във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. На този ден се извършва освещаване на водата. След службата в църквата свещеникът хвърля кръст във водата, а мъже го изваждат. Вярва се, че този, който е извадил кръста от водата, ще бъде здрав и щастлив. Той обикаля с кръста, а всички го даряват. Има поверие, че ако хвърленият във водата кръст замръзне, годината ще бъде здрава и плодовита.

Интересно преживяване е хвърлянето на кръста в град Калофер. Всяка година на този ден се играе мъжко хоро в ледените води на Тунджа под съпровода на гайди и тъпани, мъжете са облечени в традиционни български дрехи. Ако сте наблизо не пропускайте да се насладите на неповторимата атмосфера.

Дата: 6 януари

Къде: в най - близката река. Във Варна - в морето, във Велико Търново - река Янтра, във Видин и Русе - река Дунав, в Димитровград - река Марица, в Кюстендил - река Банщица, в Сандански - в басейна на Плувния интернат.


Международен фестивал на маскарадните игри


Международен фестивал на маскарадните игри

Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник e най-авторитетната в България и на Балканите изява на традиционни народни игри и обичаи с маски. Той популяризира достигнали до днес варианти на древна ергенска обредност, част от българската фолклорна традиция. С конкурсната си програма фестивалът е среща и надпревара на живите й носители, най-популярни с наименованията “сурвакари” и “кукери”.

Традиционно във фестивалната надпревара участват около 5 000 души в над 90 маскарадни групи от всички етнографски райони на България и гости от Европа, Азия и Африка.

Дата:
29-31 януари от 10:00 до 17:00 часа
Адрес: Централната градска част на Перник, площад: "Кракра"
повече информация можете да намерите тук.


Ден на Св. Валеро - Испания


Ден на Св. Валеро - Испания

Денят на Св. Валеро се празнува в Сарагоса на 29 януари. Веселбата включва театър, детски събития, рок концерти и танци. Всичко това можете да видите на площада de los Sitios и в центъра на града. Можете да се насладите на забавленията безплатно.

Дата: 29 януари


Международна бижутерия - Япония


Международна бижутерия - Япония

38 000 посетители и 1500 изложители посещават Международната бижутерия в Токио в изложбения център Tokyo Big Sight. Това изложение се провежда в периода 27 – 30 януари. Тук можете да разгледате и закупите невероятни бижута. Също купувачите завързват връзки с международни дизайнери, прекупвачи и търговци.

Дата: От 27 януари до 30 януари

Повече информация можете да намерите тук.

източник: www.nasamnatam.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересното из нета Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme