Как се отразяват на здравето скъпите храни и напитки?





Предлагаме ви списък с едни от най-скъпите храни напитки в света и как се отразяват те на здравето ни.

Шафран

Шафранът е най-скъпата в света подправка. Той расте по земите на Кашмир, Кавказ, Испания, Португалия и Китай. За един килограм шафран са необходими около 300 000 цвята от растението, което прилича на голям мензухар. Малка кутийка качествен шафран струва $ 5 000 Подправката придава незаменим аромат на ястията, има ободряващ и тонизиращ ефект.

Златист хайвер „Алмас“

Думата „алмас“ е руска и означава диамант. Това е най-скъпият хайвер в света. Той е от вид белуга, която учените вярват, че е живяла още по времето на динозаврите. Малка кутийка хайвер „Алмас“ струва над $23 000 и се счита, че има подмладяващ ефект.

Бели труфели

Тези невероятни гъби произлизат от Северна Италия. Всички знаем, че те са луксозна и невероятна храна, но рекордът за похарчена сума е $330,000 за по-малко от три паунда труфели. Покупката е направил казино -бизнесменът Stanley Ho в края на 2007 година. Въпреки че са луксозна и рядка храна, труфелите нямат впечатляващо действие върху здравето на човек и по-голямото количество от тях натоварват храносмилателната система.

Говеждо Кобе

То произхожда само от японските крави Уагаю. Векове наред тези крави се отглеждали само в Япония, близо град Кобе. Те били хранени с висококачествени храни и ги поили с бира. Дълго време японците не изнасяли месото, но днес тези крави се отглеждат и в Австралия. Към дневното им меню е добавено червено вино за подобряване на хранителните качества на месото. Този сорт месо е уникален не само с вкусовите, но и с хранителните си качества. То съдържа минимално количество мазнини и няма никакви вредни микроелементи, които да натоварват човешкия организъм.

Кафе Kopi Luwak

Това не е уникален сорт кафе. Уникален е добивът му. Копи на индонезийски означава кафе, а "Luwak" е малко животно, което обича плодовете на кафеното дърво. То яде от зърната на кафето повече, отколкото може да преработи. Сортът кафе представлява именно непреработените зърна, които след престой в стомаха на животното имат невероятен вкус и аромат. Кафето Kopi Luwak активизира мисловната дейност, повдига тонуса и е полезно за хора с ниско кръвно и проблемен метаболизъм.

Чай "Дахунпао"

Това е Най-скъпият чай в света. В превод означава “Голям червен халат”, има страшно силен вкус и аромат. Получава се от листа на шест храста, които растат близо до манастира Тянсин, възрастна на храстите е 350 години. Всяка година се събират не повече от половин килограм от този вид чай и една чаша от него е истински деликатес. Чай "Дахунпао" е уникален антиоксидант, който подмладява организма, засилва имунната система и подобрява цялостното здравословно състояние на човек.

Вода Kona Nigari

Това е най-скъпата вода за пиене, която се добива от дълбините на океана, близо до Хаваите. Водата претърпява специална преработка и се бутилира. Голямата бутилка струва повече от 2000 долара. Атрактивното е, че тази вода не се пие направо, а се разрежда с обикновена минерална вода. Пиенето на тази вода помага за отслабване, намаляване на стреса, подобряване тена на кожата, структурата на косата и храносмилането.

Източник: http://www.millionaire.bg/article.jsf?flashCategoryId=7&articleId=2151

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Labels

Labels

Labels

Интересното из нета Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme