ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА на длъжността
СЕРВИТЬОР
Клас по НКПД: 5. Персонал, зает с услуги на населението, търговията и охраната
Код по НКПД: 51232005
I. ОСНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ
1. Обслужва определения му район и оказва съдействие при по-голямо натоварване на колегите.
2. Осигурява качество и бързина на обслужване.
3. Поддържа хигиената в определения му район.
4. Сервира и отсервира при спазване на технологичните правила и дискретност.
5. Оформя съответните касови документи за извършените услуги.
6. Отчита ежедневно оборота от извършената дейност.
7. Изпълнява и други конкретно възложени задачи, свързани с длъжността.
II. ОСНОВНИ ОТГОВОРНОСТИ, ПРИСЪЩИ ЗА ДЛЪЖНОСТТА
1. Отговаря за качеството и хигиената на обслужване.
2. Носи отговорност при рекламации, свързана с точността на сметките.
III. ОРГАНИЗАЦИОННИ ВРЪЗКИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
1. Длъжността е пряко подчинена на управителя на ресторанта или бара.
2. При изпълнение на длъжността се осъществяват организационни връзки и взаимоотношения с персонала в ресторанта или бара и клиентите.
IV. НЕОБХОДИМА КОМПЕТЕНТНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Трябва да знае:
а) правилата за обслужване и сервиране;
б) реда и изискванията за извършване на касови операции при изписването и отчитането на оборота;
в) нормативните изисквания за охрана на труда и противопожарната охрана;
г) касовите системи за извършване на сервитьорската дейност.
V. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Образование: средно,
2. Друга квалификация: завършен курс за сервитьори и владеене на английски език.
3. Професионален опит: над 1 година трудов стаж по специалността, а при липса на такъв - трудов договор със срок за изпит
ване.
ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА на длъжността СЕРВИТЬОР
Публикувано от
гиньо
Етикети:
длъжностна,
сервитьор,
характеристика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар